donderdag 29 juli 2010

Van Canyonlands naar Aspen

Van Canyonlands naar Aspen

We ontbijten bij de green river overlook en we beginnen al met het opmaken van restjes. De laatste pannenkoekjes in de toaster en (ontplofte) eieren. Met zo'n uitzicht smaakt het nog beter. Marja sprint weg om blauwe vogels te fotograferen die helaas door een lawaaiige auto worden verjaagd. We rijden het park uit en stoppen voor een laatste blik bij shaver canyon overlook. Hier zijn aan twee kanten vergezichten met de weg op een smal strookje land er tussenin. Saskia krijgt de kans om een volgevreten lizzard op 5 cm te observeren. Dan 'heading for the highway' op weg naar Aspen.
We lunchen in Grand Junction bij Famous Daves bbq, geinig ingericht met overvolle kastjes, maffe teksten en nummerplaten. Het smaakt weer heerlijk!


Verstuurd vanaf mijn iPod

De campground zonder water en licht maar met een prachtig uitzicht

Het uitzicht bij onze ontbijtplek

Het laatste nationaal park

woensdag 28 juli 2010

Canyonlands 27 juli 2010

Na een nacht op een camping met zwembad (soort natuurvijver), douche (yeehah) en stroom en een zeer ranzige maaltijd uit blik (kippenvellen, met ingewanden, bonen en vette tomatenjus) die we wegmikken om in het naastgelegen steakhouse lekker te eten zijn we weer mens. Marja en Saskia spotten een muledeer met twee jongen, kadootje van de dag.

27 juli vertrekken we naar Canyonlands, naar het Island in the sky-gedeelte. De rest van het park ligt te ver weg voor de tijd die we nog hebben. De weg er naartoe maakt al indruk met vergezichten op diepe, rode kloven en groene weilanden. Met onze annual pas mogen we ook dit park binnen, dat volgens de reisgidsen het enige alternatief is voor de Grand Canyon. En moeder natuur maakt ook hier (letterlijk) diepe indruk. Sommige canyons zijn 600 meter diep. De machtige wanden doen de rivier eronder een nietig stroompje lijken. Vandaag zijn heavy rains voorspeld en in de verte dreigen de donkere wolken. Toch hebben we steeds geluk. De trail naar Upheavel dome veroorzaakt alleen nattigheid vanuit onze lijven. Vooral het stuk naar het tweede uitzichtpunt van deze route is echt de moeite waard. Een diep gat met een groenige kleur. Over de oorzaak van dit gat zijn de wetenschappers het niet eens, maar ze houden het op de inslag van een meteoriet.
We rijden via de Candlestick Tower overlook (de naam geeft het uitzicht prima weer; een stel kaarsen om een kasteeltoren, maar dan in rotsen uitgevoerd), Buck Canyon overlook (al even indrukwekkend) naar Grand view overlook waar we green river (meer bruin) en de beroemde Colorado-rivier zien. De canyonwandwanden lijken op van alles: sfinx, oude Egyptische grotwoning, flatgebouw, kathedraal, rijen Griekse pilaren, mega-lucifers en raar gevormde hoofden van zowel mensen als dieren.
Omdat morgen ook zware buien zijn voorspeld, rijden we door naar Dead horse State park dat naast Canyonlands ligt. Hier geldt onze annual pas niet en we betalen tien dollar entree om het mooiste uitzicht van de dag. De Colorado is hier goed zichtbaar, blauw met een groot groen eiland midden in de rivier. In de verte komen regenbuien aan die de kronkelende rivier volgen. Heel bijzonder licht samen met de zon. Marja probeert de bliksem te vangen met haar camera maar die is zo onvoorspelbaar dat het niet lukt. De regenboog nemen we we digitaal mee. Dit is de plek waar Thelma en Louise zich in de afgrond stortten aan het eind van de film!

We slapen op de campground Willow flat midden in Canyonlands. Dit is een first come, first serve dus pas als er iemand weg gaat, kun je er terecht. We waren vroeg en plek genoeg. We vullen een briefje in, deponeren tien dollar in de bus, hangen het briefje bij onze voorkeursplek en voilà! Dit is de kleinste en goedkoopste overnachting uit onze vakantie op een van de mooiste plekjes! Bergen, canyons echt super! Zelf het chemische drop off toilet (zonder spoelwater, dus in een grote emmer) ruikt naar bloemetjes, ongelooflijk! We pakken onze bikes en fietsen de heuvel af (terug duurt iets langer) naar het viewing point Green River overlook en schieten weer veel foto's. What a beautiful day toch weer!

Verstuurd vanaf mijn iPod

maandag 26 juli 2010

Deze kan bestelde Herman. Het antwoord van de ober "Sorry sir in Utah we are not allowed to serve a pitcher to one person".

Nog even een cache voor we gaan eten

Arches

Sorry dat de teksten wat door elkaar staan, passen we in Nl wel weer aan! De blog over Arches is zelfs helemaal zoek, dus hier nog kort onze verhalen.

Om 5.45 uur stomen we op om de zonsopgang te bekijken vanaf 'onze' rots in de achtertuin. Langzaam kleuren de rotsen licht paars en door naar roze en rood. Wolken voorkomen dat we het ochtendgloren in vol ornaat zien maar even later zijn we gelukkig met die wolken omdat ze de zon tegnhouden.
We doen de trail naar Broken arch en sand sand dune arch die vanaf de campground vertrekt. Als snel spotten we snoezige kleine konijntjes met doorzichtige oren die katoenstaartkonijnen schijnen te heten en ook een paar lizzards. Daarna rijden we naar de meest bezochte arch van het park: lanscape arch. Een van de langste natuurlijke bogen ter wereld met zijn lengte van ruim negentig meter en een hoogte van dertig meter. Het is hier ook knetterdruk! We kijken ook nog naar pine tree arch (een favoriet bij ons door zijn robuustheid) en de pittoreske tunnel arch.
Omdat het super warm is, relaxen we tijdens de heetste uren (+ veertig graden) bij de camper en bbq-en we: steaks, gegrilde maïskolven (zo lekker hier en ze kosten bijna niets was dat in Nl maar zo) en salade.
's avonds lopen we nog een rondje om balanced rock. Een gigantisch rotsblok dat balanceert op een andere rots. Dat dit drie miljoen wegende blok ooit naar beneden komt is duidelijk, alleen de vraag is wanneer??? Bewoog het???
Het voordeel van al die hitte is dat het 's avonds heerlijk is. Wijntje, spelletje echt lekker.

Verstuurd vanaf mijn iPod

Het uitzicht

De poel

Arches en Moab

Rare gewaarwording op de campground. Een groep orthodoxe joden heeft zich gesetteld. In vol ornaat bidden de met de hele groep in de partytent. Hun buren kijken niet echt blij door al het gezang dat tot laat doorgaat en vroeg weer begint. Wij hebben niets gehoord gelukkig.

's Ochtends lopen we naar het hoge uitzichtpunt dat ons delicate arch laat zien. Het symbool van Utah en een prachtige vrijstaande stenen boog. Het is nu al te warm om er heen te lopen dus we houden het bij dit uitzicht. We rijden door naar double arch en John klimt tot onderin de boog en heeft dan een prachtig uitzicht op de .... weg! De dubbele boog is wel bijzonder en de lucht is blauwer dan blauw, wat een contrast. Iets verder ligt de courthouse rotsformatie die massaal is. Als balanced rock al drie miljoen kilo weegt, moet deze wel een miljard kilo zijn. De schaduw van deze gigant is ook koeler.
We rijden Arches uit richting Moab voor een lunch en smoothies! Drie hamburgers en een goed gevulde salade verder shoppen we een beetje in Moab Mainstreet.


Verstuurd vanaf mijn iPod

Arches nat park

Hoe mooi kan het zijn

En dan de maan boven de rode bergtoppen we genieten v. d BBC

Maaltijd aangepast aan de warmte tomaten met tortilla

Te veel moois om te fotograferen

Het is hier bloedheet 8uur en nog 33gr in de schaduw dus de tafel moet ook in de schaduw

Van Salt Lake City naar Arches

Na een (voorlopig laatste) douche en een uitgebreid ontbijt met french toast, gekookte eieren en muffins vertrekken we richting Moab en Arches. Natuurlijk stoppen we eerst even bij de Utah olympic oval, het ijspaleis met de scherpste schaatsrecords. Helaas geen trainende Sven of Mark, wel een aantal shorttrackers. We filmen het ijs, zetten de records op de foto, verlangen even naar de winter en het schaatsseizoen (Saskia) en dan weer op pad.
Via Price en Green River verandert het landschap. Het kon dus NOG droger en heter. Onderweg pikken we een paar caches op en sneuvelt het eerste wijnglas als na een scherpe bocht de kast openvliegt! Nu moeten we 'sewen' toch????
In de laatste kilometers naar Moab kleuren de rotsen steeds roder. In Moab snakken we alleen nog naar ijskoude smoothies en lopen we daarna de hitte in om nog twee keer te loggen. Dan nemen we de weg naar Arches en kronkelen we via haarspeldbochten omhoog. Bijna elke bocht stoppen we om foto's te maken, dit belooft wat.
Arches is bijzonder, een beetje Petra maar dan groot en alleen met rode rotsen. Een beetje Grand Canyon maar zonder de Canyon en een beetje Salt Lake City maar dan nog heter! Maar we klagen niet en genieten van de föhn die naar binnen blaast.
Na elke bocht zien we nieuwe rotsen in vormen van apen, paddestoelen, Nefertiti en oude Indianen. We besluiten door te rijden om nog te kunnen bbq-en. Onze campground heet Devils garden, maar hemelse tuin was een betere naam geweest. Onze plek heeft een achtertuin met een wandelpaadje naar een kleine kloof. Als je die doorloopt kom je bij een rots waar je omhoog loopt voor het ultieme uitzicht.
Maar daarvoor: zie foto's!
Ook de zonsondergang vraagt meer woorden dan beschikbaar op deze iPod. Van rood naar roze en dan bijna paars met al die uniek gevormde rotsen als contrast!
De bbq brandt inmiddels en de spareribs, gepofte aardappels, groene asperges en Marja's zureroomtomaatuiknoflooksaus staan klaar. Met dit uitzicht smaakt het vast nog beter!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Herman vindt het wel heel erg lekker

vrijdag 23 juli 2010

Even loggen

Salt Lake City middag

We lunchen bij een southern grill in een pretparkachtig winkelcentrum. Heerlijke macaroni and cheese, salades en tostadas met gegrilde garnalen. We shoppen een paar uur, vinden een paar caches. Daarna gaan we met de tram (gratis) naar de library een futuristisch glazen gebouw met glazen liften en vanaf de daktuin het mooiste uitzicht over SLC dat maar kan. De stad ligt echt tussen de heuvels. Het is nu zo heet dat we ons niet voor kunnen stellen dat hier ooit de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Morgen brengen we een bezoek aan de Utah olympic oval! We lopen terug via straten met mooi architectuur: een flat iron building (strijkijzervorm), ornamenten met leeuwen en hoofden, prachtige dakranden in scherp afsteken tegen de strakblauwe lucht. Onderweg pikken we nog wat caches mee en we eindigen met sushi bij de Japanner. De shuttle bij Temple square staat weer klaar en we laten ons terugrijden naar de camping. Daar koelen we af in het zwembad en warmen weer op in de jacuzzi! Dit voelt goed! Morgen naar Arches alweer een hoogtepunt in deze vakantie!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Hier boven lag de cache wat een uitzicht

Stationshal

Salt Lake City eerste impressie

Met een shuttle worden we vanaf de camping naar Temple square gebracht waar de immense Mormoonse tempel staat die profeet Brigham Young liet bouwen toen hij zijn volgers naar SLC bracht. 54 bruidsparen trouwen hier vandaag en waar je ook kijkt je ziet bruidjes in het wit.

De Nederlandse zuster Slingerland leidt ons rond. Ze is al vanuit de shuttle ingeseind en wacht ons op met een glimlach die niet meer verdwijnt. Zelfs niet als we opbiechten niet te geloven. Iedereen is hier hartelijk en bijna overdreven aardig. Als je het boek 'het gebeurde toen ik veertien was' hebt gelezen, krijg je toch een ander beeld van Young en zijn aanhangers. Na de rondleiding krijgen we een evaluatieformulier waar we wijselijk ons adres weglaten om in Nederland geen Mormonen aan de deur te krijgen.

Daarna willen we de daktuin op het congrescentrum zien. Big Brother volgt ons want in no time hebben we weer een gids op onze nek. Na de enorme daktuin met geweldig uitzicht op de stad laat hij ons het auditorium zien waar 21.000 gelovigen inpassen. De diensten kunnen in 54 talen omgezet worden en alle dialecten naar wens regelen ze met een sattelietverbinding. Iedereen moet het woord van god kunnen horen is het motto. Op naar de koffie, maar ook hier klinkt een zeer hartelijk: hi hoe are you today???

Verstuurd vanaf mijn iPod

Een van de Mormoon gebouwen

Dorstig geworden na alle zalvende mormonen uitleg

donderdag 22 juli 2010

Lastig om een goeie foto van ons zelf te maken met de iPhone

Van Grand Teton naar Salt Lake City

Vroeg opgestaan want dit is onze laatste kans om dieren te spotten. Het is heel mistig en als de zon door probeert te breken wordt Teton sprookjesachtig. Langzaam pieken de drie Tetons (hoogste bijna 4200 meter) boven de mist uit en we fotograferen en filmen maar door. We nemen vandaag de Antilope loop omdat de rangers vertelden dat hier 's ochtends veel pronghorns, bizons en elanden zitten. We spotten een enorme kudde bizons in een veld vol zomerbloemen. Wat geweldig mooi! Weer op de hoofdweg stuiten we op een file, wegwerkzaamheden?? Nee moeder moose met baby, wauw! Het elandenjong vindt dat het genoeg gestaan heeft en zakt door de hoeven. Alleen de grote oren steken nog boven het gras uit en draaien als antennes rond!


Na dit laatste natuurhoogtepunt rijden we naar Jackson een westernstadje onder Teton. Hier loggen we een cache en dat doen we nog vijf keer vandaag. We slaan wijn in want dat schijnt wat moeilijker te zijn in SLC. Een verkoopster is helemaal wild van onze oranje duimen achter in de camper en als we haar er een geven is ze zo blij dat ze belooft altijd voor het Nederlands elftal te juichen. Weer een fan erbij!
Via Geneva, Montpelier en Paris rijden we naar Logan en langs het azuurblauwe bearlake. Prachtig een betaalbaar, Marja opteert voor een stulpje voor slechts 199.000 dollar.

Het is nog best lang naar SLC en het wordt echt heet en ook druk op de weg. Gelukkig bereiken we tegen 20.00 uur de camping die wen vanmiddag gereserveerd hebben. Twee km uit het centrum, met wifi, zwembad (helaas geen tijd voor want bbq met New York strip moet aan) en een gratis shuttle naar Temple square met de mormonentempel die we morgen willen zien! We zijn benieuwd!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Vroeg opstaan en je krijgt dit soort foto,'s

Grote kudde Busons

woensdag 21 juli 2010

Grand Teton NP deel 2

We rijden terug via Morhan. Als de zon even schijnt eten we de meest heerlijke banaan-noten-mufins met koffie. Daarna wordt alles mooier. We spotten Buffalo's vlak naast de weg, onze eerste pronghorns, een klein soort bruin-wit gestreept hert en een kudde elks. Dit alles met de Tetons op de achtergrond waar nog steeds diepgrijze wolken boven hangen. Ook stevige donder en bliksem, maar echte buien blijven uit. We besluiten uit eten te gaan in het restaurant op de campground. De lunch smaakte hier vanmiddag ook geweldig met Chili, gepofte aardappels en salade.
Marja en Saskia bestellen pasta met elk en Buffalo. Aaah! Dit keer alleen weggespoeld met H2O ;-)

Verstuurd vanaf mijn iPod

Grand Teton NP

Vanmorgen de wekker vroeg gezet maar helaas begon de dag met grijze wolken en onzichtbare Tetons. Even later begint het te regenen en besluiten we om onze wassen te draaien in de launderette. Meer mensen hebben dit idee en het is beredruk. Een schouwspel om naar te kijken. Als alles weer schoon is, besluiten we om met de camper het park te bekijken ipv de geplande wandeling.
We rijden richting Jenny Lake en Moose. In het visitor centre kijken we film over het park, erg mooi. Ook aaien we daar alle dieren uit het park inclusief de zeldzame cougar en bobcat. Althans, stukjes vacht ervan die op een plank zijn geplakt.

Verstuurd vanaf mijn iPod

Helaas regen in Teton nat park. Toch nog dieren gespot

De haven bij de camping

We zien zoveel bloemen. Gelukkig toch nog een paar droge uurtjes

Van Yellowstone naar Grand Teton

Onze laatste momenten in Yellowstone. Wat gaat de tijd absurd snel. We stoppen bij West thumb, weer een verzameling van hot springs, mud pots en geysers maar dan met uitzicht op Yellowstone lake wat het toch weer bijzonderder maakt. Hier zitten de geysers onder water in het meer. In Fishing cone kookten de vissers vroeger hun vissen terwijl ze nog aan de haak zaten. Toen er een visser levend gekookt werd in deze geyser, mocht het niet meer maar het idee is bijzonder. Vooral omdat Yellowstone Lake in de zomer 7 Gr. Celcius is. Ook de knalblauwe Abyss pool is bijzonder omdat deze kokendhete pool 16 meter diep is en superhelder. Weer een optie voor een bubbelbad in de tuin mits gekoeld tot 40 graden C.
Onze tocht zet zich voort naar Grand Teton (grote tieten) national park. De besneeuwde bergtoppen duiken op in het beeld en maken indruk achter het diepblauwe meer!
De weg naar Colter bay campsite is groen van de dennen. Ook hier heeft de enorme brand van 1988 zijn sporen achter gelaten. Deze brand raasde met 129 km per uur door de vallei en was daarom voor de firefighters niet bij te houden. De langstammige den die hier groeit laat zijn zaden vallen bij vuur dus daarom blijft het bos toch behouden. De bomen zijn nu een paar meter hoog, nog niet zo indrukwekkend maar wel coming back!
Colter Bay is een klein dorp met een café (!), supermarkt en restaurant. Soms is er zelfs internet zodat we nu weten dat paarsplus het niet wordt en het in Nl ook mooi weer is. En natuurlijk werken we onze blog bij. Helaas komen sms-jes niet aan want telefoonbereik hebben we weer niet.
We slaan Amerikaanse ontbijtlekkernijen in: poptarts, muffins en rozijnenbrood! Lang leve de magnetron in onze rv! Daarna steken we de bbq aan (duurt ff) en dan eten we heerlijke gegrilde vis met koolsalade en blue cheese dressing. Vooraf hebben we een wortel (hmmmm) en sushi (yeehah) waarbij Herman de wasabi puur naar binnen werkt en de rest van de vakantie niet meer verkouden is!
Het koelt hier goed af, dus dat wordt weer lekker slapen!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Gaan we van dit park net zoveel genieten als van yellowstone park ? Als het aan ons ligt wel


Verstuurd vanaf iPhone van marja

dinsdag 20 juli 2010

We hebben wat problemen met de bbq maar met voldoende wijn valt het wachten reuze mee.

Yellowstone dag zes

We ontbijten vandaag in het park bij Monument geyser basin. Even de generator aan en dan eten we wafels uit de broodrooster jammie.
Als we weer rijden, moeten we vol in de remmen omdat een bizon de weg opstuift en vervolgens honderden meters vlak voor onze auto sjokt. De file achter ons loopt snel op.
Daarna rijden we door naar de Artists paint pots en Norris. Dit is ook een van de must sees in Yellowstone. Er zijn twee trails langs de vele geysers, mudpots, steampots en hot springs. De Echinus geyser spuit azijn zo zuur is het water, helaas niet als wij er zijn. Ook de Steamboat geyser houdt zich als vijf jaar koest maar is de hoogst spuitende geyser ter wereld met 120 meter.
In de porcelain trail is het landschap vooral wit en doet pijn aan je ogen zonder zonnebril. In dit witte geweld kronkelen rode, gele en groene stroompjes en we blijven foto's maken. Ook van lichtblauwe hotsprings die we regelmatig in onze tuinen wensen (immers met het Nederlandse klimaat koelen ze vast af tot comfortabel warme bubbelbaden).
We lunchen op de picknickplaats waar laatst een grizzlymoeder met jongen is gespot. Helaas komt ze niet op onze zelfgemaakte tonijnsalade met avocado af!
Ons laatste doel vandaag zijn de roaring mountains en dan rijden we weer naar onze campground in Madison. We lezen lekker en bereiden de bbq voor. Dikke ribeyes met verse maïs en een salade met blue cheese dressing. Dit vullen we aan met gekoelde chardonnay uit Californië. Dit alles gadegeslagen door kleine grijsbruine grondeekhoorns met grote tanden. Dit is toch echt vakantie!!
Om 21.30 schuiven we aan bij het rangerprogramma. Dan houdt een ranger een presentatie in het amphitheater dat op elke campground is. Het thema is Yellowstone speaks. Historisch Yellown met anekdotes over zakdoekgeisers en kippen die gekookte eieren leggen als ze uit de
hot spring drinken. Ook komen de
dieren aan bod en het blijkt dat we bij de enkele gelukkigen horen die mooses hebben gezien!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Gaan we van dit park net zoveel genieten als van yellowstone park ? Als het aan ons ligt wel

Yellowstone dag vijf

Vandaag vanaf Fishing bridge richting Canyon gereden. Onderweg zagen we enorme kuddes bizons met jongen. Lekker relaxen, rollend door het zand, hollend de heuvel af. Waar je ook keek er gebeurde iets. De jongen zijn veel lichter gekleurd en vallen enorm op.

Even verder een enorme opstopping. Wolven!! Marja en Saskia mogen door de supersterke verrekijker van een enthousiaste Amerikaanse kijken. Een grote zwarte male en een jong. Super maar wel heel ver weg dus het voelt niet zo echt.

Even later rijden we weer een file in. Rangers staan druk te gebaren dat we door moeten rijden. Dan zien we de coyote. Marja krijgt hem nog net op de foto.

Even later rijden we West Yellowstone binnen. Weer een typisch Amerikaans stadje met brede straten en winkels met houten overkappingen. Alle winkels zijn open ondanks dat het zondag is. Alle eettentjes zijn dicht en we belanden bij de Chinees waar we heerlijk eten.

We loggen een cache en lezen onze mail bij de vrije wifi van MacD. Het is in Nederland nog steeds mooi weer, als maar niets alles op is als we terugkomen!

We vullen onze lege voorraadkasten weer aan en rijden Yellowstone weer in. We loggen een paar virtuele en earthcaches en leren het verhaal van Indianenchief Joseph en zijn vlucht. Daarna bezoeken we de geweldige geysers en fumerols rond fountain paint pot en de fire hole lake drive.
De kleuren blijven ons verrassen. De Pools zien eruit alsof je er zo in kunt stappen maar als je dan weet dat ze 70 graden of warmer zijn....
Onze campground ligt tussen de bergen in het bos bij Madison. Deze bevalt qua sfeer helemaal. We eten nachos met tomatensalsa en uitgebakken pepperoni en genieten van een zonsondergang. Dan neemt de wind toe, houden we het droog?
Verstuurd vanaf mijn iPod

zondag 18 juli 2010

Ingang park op naar de beren

Nog geen beer maar wel 3 prachtige pelikanen

Wat een superwaterval

Nog meer kleurenpracht

Voeten wassen in de rivier

Alles is hier zo groot dat zelfs een Hummer klein lijkt

Yellowstone dag vier

Vandaag gaan we naar de wereldberoemde Old faithfull de geyser die elke 90 minuten massa's water omhoog blaast. Omdat we snakken naar koffie halen we die in de prachtige inn. Een enorm houten hotel van dikke stammen en een bijzondere architectuur. We drinken onze bruine troost op het terras en zitten vooraan als OF uitbarst. We voelen ons zo gelukkig dat we dit zien! Daarna lopen we upper geyser basin in en zien de meest wonderlijke taferelen. Alle kleuren, vormen en maten. Soms lijkt het wel een stortplaats van chemisch afval met die gelige waterstromen. We zien een aantal kleine heusere uitbarsten en terwijl we wachten op de uitbarsting van Daisy heeft Saskia sjans met een kleine eekhoorn die in haar tas wil kruipen, zo schattig!

We lunchen in de prachtige Inn met spinaziesalade, black beansburger en gesmolten Patty voor Herman.

Daarna rijden we naar de prismatic spring een must see in Yellowstone. De poel is tientallen meters in doorsnee en heeft alle kleuren van de regenboog!

Terug op de camping blijven we ons verbazen over de omvang van ander campers. Met onze bijna acht meter zijn we echt de kleinste. Hele bussen met aanhangers met daar achter nog een auto of boot zijn geen uitzondering zie foto (waarop onze buurcamper niet past!).

We eten vandaag maar Chili met verse avocado omdat er weer grijze wolken boven de campground hangen. Gelukkig is het superweer overdag. De muggen zijn er ook weer. Zou Chili con mug lekker smaken??
Verstuurd vanaf mijn iPod

Yellowstone dag 3

We rijden de north rim bij Canyon en wandelen een trail naar de Lower falls die brullend van watergeweld 94 meter naar beneden storten. Heel spectaculair. Verder in de canyon spotten we een adelaarsnest met twee jongen. Wat een geluk weer.

Na de north rim ontbijten we in Canyon restaurant, all you can eat voor twaalf dollar: bacon (yes!), french toast met syrop, scrambled eggs, vers fruit, muffins en nog veel meer, heerlijk! We hebben bij het diner pas weer honger.

We rijden door naar Fishing bridge over de prachtige houten brug met uitzicht op pelikanen. Later vinden we hier nog twee virtual caches terwijl er een grizzlybeer rondloopt die wij helaas niet tegenkomen.

Op de campground steken we de bbq aan die we twintig minuten later met een noodgang weer blussen met water omdat het ineens stormt. We eten binnen en tientallen muggen begluren ons aan de andere kant van de hor!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Zelfs op de foto past hij niet, hier hangt ook nog een joekel van een terreinwagen achter van ca 5 m lang

Yellowstone dag 2

Om 6 uur (!) rijden we het park in! We spotten al snel muledeers en even later onze eerste zwarte beer yeehah!!
Wat een mazzel, de beer loopt ongeveer vijftig meter van ons af in een open stukje in het bos. Mensen die dichter bij de beer willen komen, klimmen op de steile bosrand en ee big American glijdt onderuit met zijn mond in het zand. Als hij eindelijk boven is kan hij ff genieten want daarna stuurt de Tanger hem weg.

We rijden verder naar Tower fall en Wraith fall een soort glijbaanachtige waterval. Het was een leuke wandeling er naartoe.

Onze volgende bestemming is Gardiner een typisch Amerikaans dorpje net buiten Yellowstone. We lunchen hier met subs, salades en sandwiches. Heerlijk en veel dus een doggy bag mee.

We rijden Yellowstone weer in om de terrassen bij Mammoth te bekijken. Prachtig. In dit water zit zo veel kalk dat zich terrassen vormen. Per seconde 2000 liter water en per dag 2000 kilo kalk en dan krijg je dit schouwspel van kleuren, gevormde rotsen en water dat natuurlijk bubbelt en stinkt want dit is Yellowstone.

Als we weer terugrijden richting campground stopt er plots een auto voor ons. Er zit een Grizzlybeer in de berm. Hij is klein (een jaar of twee horen we later) en loopt op een halve meter naar onze auto. Wauw!! We moesten uitzoomen om hem er helemaal op te krijgen haha. Wat een kadootje!
's Avonds maken we een kampvuur waarop we bbq-en: hamburgers met augurkhaksel uit de fles, verse maïs en gegrilde groente. Dit alles met knoflooksaus getopt, jammie!
Verstuurd vanaf mijn iPod

dinsdag 13 juli 2010

Alle campings in Cody zitten bomvol we worden verwezen naar de parkeerplaats van een grote supermarkt

Van Casper naar Cody

Het kan nog leger. Tussen Casper en Shoshoni zijn er eindeloze groene vlaktes. We komen door een dorp met wel tien inwoners, zo vermeldt het bord bij binnenkomst. In de verte zien we de Rockies opdoemen. We becijferen dat deze 150 km verderop liggen. Zo ver kunnen we dus kijken!

Shoshoni is een gehucht met 635 inwoners. Het is een kruispunt van highways in 'the middle of no where' met twee tankstations en bulderende trucks. Sommige trucks zijn wel dertig meter lang schatten we.

Het landschap wordt droger en meer heuvelachtig. We rijden door Boysen State park. De grote meren maken het indrukwekkend. Langzaam rijden we een kloof in. Langs de rivier lopen de spoorlijn en de weg waarop wij rijden. Over de spoorlijn rijdt een goederentrein van honderden meters. Als we verder rijden wordt het steeds droger en ruiger. Je voelt je hier echt nietig. In de winter liggen hier meters sneeuw, onvoorstelbaar nu de temperatuur ver boven de dertig graden ligt.

We rijden door naar Cody waar helaas alle campings vol zijn. Daarom belanden we op de parkeerplaats van de Walmart met met tientallen andere campers. Heel bijzonder om hier te bbq-en. Het uitzicht op de bergen van Yellowstone met een rode zonsondergang maakt alles goed! Morgen vertrekken we naar dit natuurwonder en moeten het dan zonder wifi, stroom en ander luxe doen, maar onze koelkast zit vol!

Verstuurd vanaf mijn iPod

Weer een fotostop deze route is weer puur genieten

Wat een mooi land

Ontbijt 7 uur daarna op weg naar cody

Op weg naar casper 12 juli

De route van de 12e

Van Estes Park naar Casper

Van EP richting Loveland (mooie naam!) rijden we door een soort kloof tussen hoge rode rotsen. Naast ons stroomt een riviertje. Er staan kleurige houten huisjes aan in alle maten. Langzaam verandert het landschap. Ons zicht reikt steeds verder, de rotsen verdwijnen en maken plaats voor uitgestrekte groene velden die licht glooien en waarin herten grazen. De meeste herten staan achter het hek en sommige struinen over de weg. We zien gelukkig geen roadkill hert, wel kleine eekhoorns, een hond en een aantal niet meer te herkennen vachtjes. Jon van Garfield zou zeggen: "Het zou beter te herkennen zijn als het niet zo dom was overgestoken."

De harde wind blaast onze camper steeds naar rechts. Spierballentraining voor de chauffeurs! De eindeloze vlaktes tussen Medicine Bow en Casper geven de wind ook vrij spel. Windmolens doen het hier goed en staan volop in het landschap (of zijn nog in aanbouw). Voor wie is al die stroom vragen we ons af, huizen staan hier amper. Wel brengt de wind ons verkoeling want de zon brandt genadeloos op het dak van onze rv. Het is ook ruim 90 graden (Fahrenheit).

De camping in Casper (fort Casper) is bijzonder. Een grote grindvlakte met rijen rv's. Het lijkt meer een parkeerplaats of showroom. Wel kijken we uit op de heuvels en kunnen we voor het eerst deze reis buiten zitten. De wijn smaakt dan toch net iets beter!

Morgen naar Cody en Buffalo Bill, yeehah!

Verstuurd vanaf mijn iPod

De lange lege 487

maandag 12 juli 2010

Rocky Mountain NP

Via de rustige 7 rijden we naar Estes Park vlak voor RMNP. Bij de Fall river entrance kopen we een annual pas zodat we de rest van onze vakantie in alle NP's mogen en dat zijn we van plan. Vlak achter de gate ligt onze campsite Aspenglen. We hebben een plek achteraan bij de woest stromende rivier. Een uitzicht op de bergen met toppen ver boven de 3000 meter. Wat een natuurschoon! We parkeren onze camper (in onze ogen is deze best groot, maar naar naar US-maten is is echt mini). We hebben gelijk aanspraak van een oude man met zijn hondje. Hij komt uit Nederlan maar woont al meer dan vijftig jaar buiten Nederland. Hij leeft hier wel van zijn Nederlandse AOW!

We eten chili uit blik met zure room en nachos. Om 21.00uur bezoeken we de presentatie van een zeer enthousiaste Tanger ("jullie mogen dansen hoor!"). We verrekken van de kou en de slaap, maar weten nu alles over de rups die het park zo teistert dat heel veel bomen doodgaan. Het park is inderdaad herfstachtig met al die rode bomen.

Verstuurd vanaf mijn iPod

Nog niet het hoogste punt

11-6

zondag 11 juli 2010

RMNP

Na een ontbijtje met gekookte eitjes en gebakken bacon vertrekken we om Trail ridge road te rijden. Dit is de hoogste weg in Noord Amerika. Ruim 3600 meter. De hele weg is ongeveer 60 km lang en eindigt bij Grand Lake onze eindbestemming voor vandaag. We stoppen bij uitzichtpunten met de mooiste namen als: hidden valley en alpine. We zien onze eerste bergmarmotten, schatig sabbelend aan de (zoute??) rotsen en poserend voor onze camera's. Enorme kuddes elks, rustig grazend langs de weg. Alleen opkijkend als een absurd zware motor abrupt optrekt. Bij een opstopping van auto's stappen we uit en zien we elanden. Twee vrouwtjes en een jong van een maand. Bijzonder!!

Ondertussen weten we dat Nederland de finale is begonnen tegen Spanje en we zijn er niet bij. Vrienden sturen ons sms maar we hebben GEEN bereik. Ook de wereldontvanger laat allee ruis horen. als we Grand Lake binnenkomen spotten we een computer, het is 1-1 en de verlenging begint. We schuiven aan in een Mexicaans restaurant en zie tot ons verdriet (en vreugde van alle andere bezoekers) dat Spanje scoort, buitenspel vinden we! Nederland Neverland constateert de ABC-verslaggever. Wat een verdriet! De kolibries die we later zien maken wel wat goed, maar we balen wel!

Verstuurd vanaf mijn iPod

zaterdag 10 juli 2010

John is in Denver! en de rest natuurlijk ook. Het was een lange vlucht met erg veel controles en formulieren. Van Chicago naar Denver was het landschap uitgestrekt en vlak voor rare cirkels. Later bleek dat dit komt omdat de sproeiers rondsproeien. En ach ze hebben zoveel land hier dat ze hoekjes niet missen.

Denver int. Airport is prachtig. Een ontvangsthal die eruit ziet als een circustent. De shuttle liet op zich wachten maar om 21.00 waren we in het hotel en zijn we gelijk door gegaan voor een steak bij Applebees en dan naar bed. Over een kwartier worden we opgehaald en zullen we zien of de camper zo uit ziet als op het plaatje.
Verstuurd vanaf iPhone van marja

vrijdag 9 juli 2010